Egyre nagyobb szükség van a Life Coacingra,
az Életvezetési Tanácsadásra!

Manapság egyre több a nehézség, egyre nehezebb megtalálni az egyensúlyt a munkahely és a család, párkapcsolat között, úgy érezhetjük, hogy egyre nehezebbek a dolgok, egyre több problémánk adódott, amire aztán nincs időnk megoldani, és csak görgetjük tovább magunk előtt, cipeljük a hátunkon azt remélve, hogy majd magától elmúlik, eltűnnek (...)! Úgy tűnik, mintha a megoldások száma is egyre kevesebb lenne, ahogy kezdünk beszűkülni gondolati szinten, kimerülni az erőforrások terén, és téves elképzeléseket kialakítani arról, hogy milyen az élet, és milyenek vagyunk mi benne, majd végül rosszul működni ezen torzított életlátunknak híve... - Ezen körülmények miatt is szükség van a Life Coachingra, és egy képzett Life Coachra!

10 ok, hogy miért van szükségünk a Coachingra:

 1. Az élet akartatlan velejárói miatt: Felkészületlenül érkeztünk ebbe az életbe, és gyakran sokan felkészületlenül, és befejezetlenül is fejezik be ezen utazásukat, oly keveset fejlődve, és rossz élet-, és emberi minőségben leélve egész életüket! - Emberi világunk velejárói, az akaratlan hiányosságok az élethez, amelyekkel, ha felvérteznének minket az induláskor, vagy az út során időben, sokkal sikeresebben vennénk az akadályokat! Ellenben ez nem így történik! A segítséget, felkészültséget út közben nekünknek kell szakembertől kérni, igénybe vennünk, amennyiben úgy döntünk, hogy fejlődni szeretnénk, változtani, vagy jobb élet-, vagy énminőségben élni!

 2. Önmagunk miatt: A helyes gondolkodás-, és látásmód kialakítása miatt önmagunkról szükségünk van egy szakszerű Tanácsadóra, Professzionális Tanácsadásra! Mivel életünk során, az iskolákban, munkahelyinken nem kaptunk képzéseket, nem vettünk részt tanfolyamokon, az önértékelésünk, önismeretünkkel kapcsolatosan, így ezen létfontosságú területeken hiányossaink alakulnak ki, ami nehezíti a számunkra helyes, megfelelő döntések meghozatalát önmagunkat, és az életünk többi területét illetően!

 3. Helyes életlátás, gondolkodás miatt: A tapasztalataink formálják a gondolatainkat, és az életlátásunkat, ami a gondolati-, érzelmi-, mentális-, és lelki világunk működését is befolyásolják, így amennyiben negatív tapasztalások érnek bennünket, negatívvá festik érzelmi, mentális, lelki világunkat is, már pedig érnek ilyen tapasztalatok, és elkezdjük sötéten, negatívan, tévesen látni, értelmezni a dolgokat, önmagunkat, az életünk területeit, a kapcsolatainkat, és végül az egész világot, egyéni életünket. Ennek elkerülése, és ezen lavina megállításának folyamatára szolgál a Life Coaching stabilizáló, megújító, és átformáló folyamatai, heti szintű alkalmai.

 4. Célok megfogalmazása, és elérése miatt: A világunkban lévő történések, a hétköznapi megléseink olykor ellehetetlenítik, vagy teljesen kimerítenek bennünket annak lehetőségétől, hogy helyes, reális egyéni-, párkapcsolati-, családi-, vagy munkahelyi célokat tűzzünk ki, és érjünk el! Erre megoldásként szolgál az Életvezetési Tanácsadás, Life Coaching, amely egyénre, párkapcsolatra, családra, és munkahelyre szabott megoldásokat hordoz magában a Coach segítségével. Tanácsadóként szeretek ezzel a területtel is foglalkozni, amikor szükség van a célkitűzésre, motiváció megtartásra, kitartás növelésre/stabilizálásra, és a célok rövid, hatékony elérésére, ha éppen arról van szó, az egyén, párkapcsolat, vagy család életében!

 5. Számunkra kedvező döntések meghozásához: Érthető, hogy elfáradsz. Érthető, hogy össze vagy zavarodva. Érthető, hogy nem tudsz dönteni, kettő vagy több dolog közül! - De az már kevésbé érthető, hogy miért nem kérsz szakszerű segítséget, olyantól, aki tükröt állít eléd, és a következményekről, eredményekről is objektíven, függetlenül beszél a döntésekkel kapcsolatban, ami persze megkönnyíti a döntést, vagy éppen a döntés elkerülését, ha úgy döntenél! A világban lévő választási, döntési lehetőségek olykor összezavarnak bennünket, és nem tudjuk, hogy mi a helyes, és helytelen döntés számunkra. Hogy ezt megtudjuk képesítéssel kell rendelkeznünk, tanulnunk, mind az emberről, annak működéséről, és mind a döntések meghozataláról. A Tanácstalanságot, és a döntésképtelenséget félretehetjük, ha egy Professzionális Tanácsadóhoz megyünk segítségért, aki segít a számunkra szükséges, és helyes döntések meghozatalában, akár két vagy több dolog közül, hogy közben önazonosak maradhassunk! Ezért tanultam meg a Coaching szakmát, hogy ne okozzanak több szenvedést számodra a döntéseid, se annak következményei, emellett felszámolhassunk végre a döntésképtelenséggel, és az ontológiai coaching segítségével végre elkezdj dönteni, és döntésed szerint cselekedni!

 6. Erőforrások gyűjtése miatt: Rohanó életmódunk, és a hétköznapok hatásai miatt, természetes, de nem természetszerű, hogy kifogyunk az erőforrásainkból. Lelkileg kiüresedünk, mentálisan elfáradunk, érzelmileg megrekedünk, problémamegoldó és konfliktuskezelő módszereink pedig beszűkünek. Egy idő után már nem tudunk, vagy nem akarunk szembenézni az újabb problémákkal. Azt hisszük, ha nem reagálunk rájuk, akkor nem is létezik. Pedig ha nem is reagálunk rá, az nem oldja meg azt, se a jelenben, sem a jövőben. A Life Coaching módszertana ellenben mindezt preventíven kezeli, meglőzi, és segít ellehetetleníteni, hogy ez a negítív, depresszív állapot állandósulhasson. Coachként megtanítalak arra, hogy hogyan, miből tudsz erőforrásokat gyűjteni a tervekhez, célokhoz, problémákhoz, válságokhoz, azok legyőzéséhez, és még a hétköznapokhoz is!

 7. Helyes életvitel kialakítása, vagy visszaszerzése miatt: Manapság a gondok, problémák miatt, minden olyan tényező hatására, amely a figyelmünkért versenyez, egyre szétszórtabbá, energiahiányosabbá, rutintalanabbá válunk, és hamar belecsúszhatunk a rossz, helytelen életvitel csapdáiba, amelyekre, ha nem ügyelünk állandósulnak, és idővel makacsul sátrat vernek az életünkben. Egy problémából, életközepi vagy párkapcsolati válságból is hamar lehet rossz szokás, függőség, vagy szenvedélybetegség. De ez NEM törvényszerű, és nem is kell, hogy így legyen! Ha odafigyelünk magunkra, és tapasztaljuk, hogy nem vagyunk jól a bőrünkben, és kezd kicsúszni a lábunk alól a talaj, vagyis az irányítás, akkor érdemes Coachoz fordulni, aki mindezt segít megelőzni, és a helyes életritmusba visszatalálni! Életünk irányítása felett visszaszerezni a kontrollt mindig egy nagy kihívás, amihez szívesen adom szaktudásom, szakmai és embertársi támogatásom, hogy újra olyan életet élhess, amilyet szeretnél, és amire valójában szükséged van!

 8. Tényleges változás, átalakulás miatt: Naponta kapunk tanácsokat, akarva-akartalanul, és kapunk nem működő, nem használható, nem kipróbált tanácsokat is barátoktól, családtagoktól, amelyeket tudatosan el is vetünk, ki sem próbálunk, mert legbelül tudjuk, hogy nem a miénk, nem a mi utunk, és nálunk az nem működik... Hozzátartozóink útmutatásai, és elgondolásai a legnagyobb szükség idején - ha rendelkezünk ezen kapcsolatokkal, - sem mindig tudnak segíteni nekünk, mert csak a saját elgondolásaikat mondják, olyan tanácsokat, amiket vagy nem tudunk, vagy nem akarunk megfogadni, megvalósítani az életünkben. A cselekvésközpontú ontológiai coaching segít abban, hogy a valódi változás, vagy kívánt állapot, helyzet bekövetkezhessen! Mindezt kipróbált, működő, nemzetközi tudással és többszörösen akkrediált szakértelemmel megalapozva, nemzetközi standerdeken működve! - Nagyon lényeges, hogy nem vesztegethetjük az időnket tanácsokért fordulva olyanokhoz, akik belátva, nem tudnak nekünk segíteni, hiszen az idő sürget a megoldással! Vagyis fordulhatunk tanácsért, de valószínűleg nem azt kapjuk, amire szükségünk is van, és tudjuk is hasznosítani az egyéni életünkben a helyzet megoldására! Szakértelem, kompetencia, és működő tudás nélkül ez lehetetlen! Ezért válasszuk a Life Coachingot, hogy a változás és a megoldás be is következzen a Tanácsadóval való közös munka során!

 9. Konfliktuskezelés-problémamegoldás miatt: Ahogy az 1. pontban kifejtettem, hogy miért van szükségünk a Life Coachingra, itt ez ugyanúgy elmondható, hogy képzések, tanfolyamok és készségfejlesztések hiánya miatt az életünkben, ezen kompetencia hiánnyal is rendelkezünk a problémamegoldás és a konfliktuskezelés területén is. Mivel nem rendelkezünk ezen megoldó készségekkel és kompetenciákkal, - ezért nem tudjuk megoldani a saját problémáinkat, kezelni a konfliktusainkat (önmagunkat illetően, párkapcsolati-, családi-, munkahelyi konfliktusainkat, problémáinkat illetően), ami további egyéni problémákat, konfliktusokat okoz nekünk, a párunknak, családunknak és a munkahelyeinken is. A Life Coaching során ezen hiányosságokat érintjük, megerősítjük, ezeken dolgozunk, és megtanítjuk az ügyfelet ezen kompetenciák elsajátításra, alkalmazására a saját életükben!

 10. Kapcsolataink fenntarthatósága miatt: Kiindulva abból, hogy nem kaptunk segítséget az életünkhöz, a problémáink megoldásához, ez ugyanúgy igaz, és érvényes a kapcsolatainkra is. Senki nem tanított meg minket, hogy mit jelent a kapcsolatainkban lenni, hogyan legyünk benne, hogyan tartsuk fenn, hogyan tegyük azokat minőségi és harmónikus kapcsolatokká! Nem mutatták meg hogyan kell, (...) - ami talán annyira nem is baj. Hiszen ahány kapcsolati forma létezik (szülő-gyerek, párkapcsolat, munkatársi, stb...), annyi fajta kapcsolat van, hiszen mindig két különböző ember alkotja azt! Ezért sem létezik egy általános megoldás, hanem a megoldást a két emberre szabva kell megtalálni, hozzájuk kiigazítani!

  Coachként tudok segíteni ezen nagyon rövid idő alatti hozzá igazításban, a különféle párkapcsolatok helyzetének a megoldásában, a társas viszony kialakításban, és az ott felmerülő kérdések, és válságok megoldásában hatékonyan, rövid idő alatt eredményesen, mindezt úgy, hogy senki érdeke, vagy akarta ne sérüljön!

Ha magadra ismertél valamelyik 10 ok közül, ami miatt szükséged van a Life Coaching hatékonyságára, akkor foglalj időpontot az alsó gombra kattintva, és kezdjük el a közös munkát az életed jobbá, minőségibbé tételével!


Azt hiszem, mindannyian tapasztaltuk már ezeket a szituációkat, élethelyezetket, és milyen jó lett volna, ha lett volna mellettünk egy Coach, egy Professzionális Tanácsadó, aki azt tanulta, hogy hogyan találjuk meg a megoldást, és segít nekünk, miközben erőforrásokat biztosít számunkra az életünkben lévő problémák legyőzéséhez! - Nos, én itt vagyok, és hozzám bármikor fordulhatsz, ha készen állsz a változáshoz, változtatáshoz az életedre vonatkozóan!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.