Mindent a Life Coachingról

Mi a Life Coaching?

Hallottál már a Life Coachingról, a Life Coachokról? Mások mesélték, hogy voltak Coachnál, és hogy hogyan segített nekik a problémáik megoldásában? Felkeltette benned az érdeklődést mások megoldását hallva a Coaching? Szeretnél te is megoldást találni az elakadásaidra az életedben, megoldásokat a problémáidra egy Life Coach segítségével? - Akkor olvass tovább a Coachingról, hogy többet megtudhass, de inkább próbáld ki, és tapasztald meg a Coaching szakmai hatékonyságát a problémáid, kialakuló válságaid megoldásában az életed területein!

Miért van szükség a Life Coachingra?

Életszakaszaink során legyünk fiatalok, felnőttek, vagy idősek, rengeteg olyan dolgoggal állunk szemben, amivel eddig nem találkoztunk. Ilyen például a saját magunk működése. A döntés meghozatalaink, a választásaink, az érzelmeink, és gondolataink kezelése, a kapcsolatainkban való helytállás, és a világban való megfelelés, ráadásul többfajta szerepben. Minél több a szerpet, annál nagyobb a felelősség, amit emberként érzünk! És még nem került szó a hibákról, tévedésekről, fájdalmakról, gondokról, amiket magunkkal cipelünk, a problémákról, és válságokról az életünkben... Olyan felkészületlenül érkezünk az életbe! - De ez nem kell, hogy így maradjon! Nem csak áldozatai lehetünk helyzeteknek, és az emberi létnek, de sikerrel, győztesen, és harmóniában, hatékonyan, és élvezve mindezt, ezek élvezővé is válhatunk, emberhez méltó életet élve, méltóságteljesen!

Milyen területeken tud segíteni a Coaching, a Coach?

Mivel számos területen vannak az életünkben elakadások, problémák, konfliktusok (belső, vagy külső), ezért számos területen szűkölködünk, és szükségünk van megoldásra. Gyorsra, hatékonyra, maradandóra! Amitől jobban érezzük magunkat! Mivel emberként nem ismerünk mindent, és néha célt tévesztünk, hibázunk, elbukunk, elrontjuk, kimerülünk, ezért szükség van valakire, aki felkészült szakmailag. Aki ismeri a HOGYAN-t! Aki az élet számtalan terültében átjuttat minket a megoldás partjára! Valaki, akinek rutinja van az önismeret, az önbizalom, a párkapcsolat, a család, a karrier/iskola/munkahely, a célok, tervek, víziók, és a problémák, válságok, konfliktusok (külső, belső) kezelésében, és a megoldáshoz segít minket! Aki ismeri a rövidebb utat, ha arra van szükség. Aki kompetenciákkal, készségekkel, és megfelelő gondolkodásmóddal ruház fel a következő csatára! Aki gyakorlatias, felkészült, szakmailag helytálló, és rendszeres támogatásával segít bennünket az életünkben! Ilyen egy jó Coach, egy jó Tanácsadó! ilyen egy igazi Coaching! Az együttműködésről szól!

Kinek tud segíteni a Coaching, a Coach?!!

Akinek nincs szüksége segítségre, az bizonyára nincs itt! Az bizonyára nem olvassa, nézi meg egyik oldalt sem, és fordul segítséget kérni! Csak a megoldásra törekvők tesznek önmagukért, és keresnek megoldást önmaguk, akár párkapcsolatuk, családjuk, vagy az életük bizonyos területéhez! Csak azok járnak itt, akik miután megtették az első lépést, és felismerték, hogy segítségre van szükségük, keresnek, körül néznek, olvasnak, gyűjtögetnek. De vajon mindenkinek megoldódik a gondja, aki csak gyűjtöget? Aki információt szed? Aki csak nézelődik? Aki megnézi a megoldást, de mégsem választja azt! Milyen forrásból gyűtsünk egyántalán? Biztos, hogy gyűjtenünk kell? Miért nem megyünk olyanhoz, aki rendelkezik egy "gyűjteményes tudással"? Aki megtanulta hogyan kaphatunk a kérdésekre válaszokat, a problémákra megoldásokat! Szenvedés, idő, energia, és sérülések, veszteségek nélkül. Gyorsan, hatékonyan, biztonságosan, s még élvezve is az oda vezető utat! Jó Tanácsadót kell választanunk, jó szakembert, nem pedig gyűjtögetnünk ezt-azt, és időt töltenünk azzal, amit aztán úgy sem tudunk hogyan használjunk, építsünk be az életünkbe, hiszen nem tanított meg minket senki erre! - Csak jöjjünk el, ha úgy érezzük lehet segíteni rajtunk, - és akkor is, ha úgy, hogy nem! Hátha rá tudok cáfolni erre az állításra! - Mindezt pedig szívesen teszem!

Hogyan épülnek fel a Life Coaching alkalmak?

A Life Coacing, vagyis Életvezetési Tanácsadás alkalmak az egyénhez igazodnak. A problémához, az elakadáshoz. Ennek hosszúsága is. Jellemzően elmondható, hogy egy adott problémát heti 1x találkozás által megoldunk. Előfordul azonban, hogy nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy szeretnénk. Ha a körülmények gátolnak bennünket, ha nem vagyunk elég tudatosak, vagy csupán csak több időre van szükségünk a változáshoz, változtatáshoz, ami van ilyen(!), érhető és normális, ebben az esetben 7-10 találkozóra is szükség lehet az előbb említett tényezők, és a probléma jellegétől függően. Egy Tanácsadás, Coaching 1-1,5 óra hosszúságú jellemzően. Értéke megegyezik a nemzetközi, többszörösen akkreditált tanúsítványomban foglalt tudással, és rutinommal. Ezen alkalmak között hetente tartom a kapcsolatot az ügyfelekkel, és támogatom őket az életükben! Nem maradnak magukra, ha felüti fejét a baj! A Tanácsdás sztenderd, nemzetközi szakmaiságon és tudáson alapszik, ennek köszönheti hatékonyságát a Coaching!

Hogyan tudlak téged segíteni Life Coachként? (Mi az én szerepem?)

Sok fajta segítség létezik az életben. Sokan nem is keresik azt, - maradnak azok, akik voltak, és beletörődnek a gondokba, problémáikba, amelyek így szintén megmaradnak. Segítséget kérni, de jóval inkább elfogadni: bátor dolog. Talán te is ezért vagy itt, mert segítségre van szükséged. Támogatásra. Megértésre. Útmutatásra. Megoldásra. Hatékonyságra. Stabilitásra. Békére. Nyugodtságra. Problémáktól mentes, független életre. Szakmai támogatásra. Hiszen belátod, hogy eddig egyedül, és még talán a család segítségével sem ment. Ezért vagy itt. Mert keresel. Szükséget szenvedsz. De nem fogadsz el akárkitől segítséget! Nem jó neked akármilyen segítség! Támogatás kell. Akár barát. Szövetséges a gondok ellen. Hatékonyság. Gyorsaság. Eredményesség. Valami, amibe kapaszkodhatsz. Ami már most segít neked. És később is, a jövőben! (...) - Keresshetsz még, nézelődhesz, de múlik az idő és lassan: DÖNTENED KELL!

Miért én vagyok a legjobb választás?

Emberközpontúságú nagymértékű! Jó emberismerettel, felkészült szakmaisággal, és tökéletes elhivatottsággal végzem ezen segítő hivatásomat, mint Coach, Mediátor, és Derűterapeuta! Jó barát is vagyok a bajban, a gondban, mikor mélypontra érkezik az életed, én nem hagylak cserben! Nemzetközi sztenderdeken alapuló tudásommal ki tudlak emelni, támogatni, és eljuttatni a megoldás partjára, ha velem tartaszt! - Tudom milyen egyedül lenni! Milyen, amikor nem segít rajtad senki! Amikor elveszettnek, elhagyatottnak, reménytelennek érzed magad, a helyzeted, vagy az életet! Tudom milyen az is, amikor segítséget kap az ember! Milyen, amikor megmássza, megugorja, felülkerekedik, győz, teljesít, megvalósítja, és önmaga kiteljesedik! Hidd el, ha mellettem döntesz, a legjobb mellett döntesz!

A Life Coaching eredményei

Sokfajta eredménye van a Life Coachingnak, hiszen az életünk minden területén segíti az embereket, amikor szembenézünk a különféle problémákkal! - Párkapcsolati, Családi, Munkahelyi, magánéleti problémák, kihívások, válságok? Mindenre van megoldás azok számára, akik tesznek érte, kérik, és elfogadják a segítséget, amikor belátják, hogy egyedül már nem megy! - A Coacing eredményei gyorsan, és látható eredménnyel lesznek érzékelhetőek, mert maga a Coaching folyamatok is gyors, hatékony, a pszichoterápiákkal ellentétben, és a Coach, vagyis személyemet illetően állandó szakszerűségemmel stabilitást, kompetenciafejlesztést, és megoldásokat garantálok az ügyfeleknek, akik hajlandóak tenni azért, hogy a változás bekövetkezzen, és jobb legyen az élete!

Kérdésed van? Írd meg!

Kövess be a Közösségi Média felületein is!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.