Iskolai Mediáció, Kamasz-Szülő Mediáció


Az iskola egy jó hely lehet a gyermek számára, ahol megtanulhat a számára szükséges képességeket, és készségeket. Élvezetes is lehet, ha közben nem téved el a gyermek, és nem veszíti el a fókuszt. - Ilyen lehet a kamasz gyerek-szülő kapcsolata is. Gyakran eltévedhetünk benne. Gyakran elveszítjük a fókuszt, és a dolgokra, eseményekre kezdünk el figyelni, és nem egymásra. Gyakran nem értjük meg egymást, és ezért úgy érezhetjük, hogy elbeszélünk egymás mellett. Lassan pedig kialakulhat a nem megértettség érzése. Ilyenkor szükségessé válik egy "Közvetítő", egy Mediátor, aki megérti a kapcsolat résztvevőit, és segít az egymás megértésében, és kiegyensúlyozott, boldog kapcsolat kialakításában.


A Professzionális életstratégiák, amelyekkel egy Mediátor rendelkezik, kezeli, és jobbá, minőségibbé teszi a kamasz-szülő viszonyát is, és a kamasz ifjú viszonyát az iskolához, önmagához, és az élethez!


"A gyerek először játsszon, és ha ebben elfáradt, akkor majd kedvvel, önként veti magát a tanulásra. Mert a gyerek nem lusta, hanem kezdettől fogva mérhetetlenül kíváncsi, és igyekszik elsajátítani a világot. Lustává csak akkor lesz, ha igényeit, testi és lelki szükségleteit újra és újra semmibe veszik, mint ez nagyon gyakran az iskolában, sőt, már az óvodában is megtörténik." 

- /Vekerdy Tamás/

"A gyereket be kell vezetni ebbe a mai világba, igen, fel kell készíteni, hogy tájékozódni és élni tudjon benne, hogy érdekeit felismerje és érvényesíteni tudja. De súlyos - a társadalom jövőbeli lehetőségeit is romboló - tévedésnek tartom azt a közkeletű felfogást, hogy a tanításnak, a tanulásnak - az iskolázásnak - a gyereket a társadalom (vagy kisebb közösségei) politikai, gazdasági vagy egyéb elvárásaihoz kell idomítania, szabnia, megfaragnia." - (Vekerdy Tamás)


"Tudjuk, hogy a gyerekek kiszívják a vérünket, rágják a húsunkat. Ez így van, ezért meg kell néha szabadulni tőlük. Időként kell, hogy anya is szabadon lélegezzen, elmenjen a férjével vacsorázni, moziba, hogy aztán a gyerek újra egy pihentebb, rághatóbb anyát kapjon vissza. Nagyon fontos, hogy az anya jól legyen. Hogy tudjon örülni az életnek és a gyereknek, és ne csak szenvedjen tőle és a rengeteg tennivalótól." - (Vekerdy Tamás)


Ha az Iskolai Mediációt, vagy a Kamasz-szülő Mediációs szolgáltatást kívánod igénybe venni, akkor ahhoz szükséges a probléma kezdeti megismerése. Ezért kérlek, lépj velem kapcsolatban telefonon, az időpont foglalón, vagy email-en (kozmazoli0627@gmail.com).


Rövid időn belül felkereslek, és tájékoztatlak a Mediáció menetéről, és felvilágosítást nyújtok a téged érdeklő kérdésekről.


A Mediációs árak a következők:

1. Előkészítő beszélgetések külön-külön mindkét féllel egy alkalom. Ennek értéke: 15.000/óra/fő.

2. Majd egy közös Mediáció következik mindkét féllel, lezáró szakaszként, amely max. 3 óra. Ennek értéke: 15.000 Ft/óra.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.